מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר במהירות בינונית כ-2 דקות לתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את החמאה מדפנות הקערה. מוסיפים חלמונים, מלח ותמצית וניל ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים מעט תבנית ומרפדים אותה בנייר אפיה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X30 ס"מ ובעובי חצי ס"מ ומניחים אותו בתבנית. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג (כדי שהבצק לא יתפח במהלך האפייה).
אופים כ-10-12 דקות עד להזהבה קלה. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מצננים.
מכינים את המלית: מביאים לרתיחה בסיר את כל החומרים למעט הפקאנים ומערבבים מידי פעם. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות לאחר הרתיחה עד שהתערובת מסמיכה מעט (טובלים כף עץ בתוך התערובת ורואים שהתערובת מכסה אותו בצורה אחידה). מסירים מהאש, מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים עד שהם עטופים בתערובת הסוכר. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי ומחליקים בעזרת מרית.
אופים שוב: אופים כ-15-18 דקות עד שתערובת הטופי מבעבעת. מצננים כ-3 שעות לפני החיוך.
מחלצים את הבצק עם הטופי והפקאן מהתבנית בעזרת נייר האפייה, ובעזרת סכין ארוכה ומשוננת חותכים לריבועים. שומרים בכלי אטום במקרר עד 10 ימים. מביאים לטמפ' החדר לפני ההגשה.
טיפים
גיוון:
ניתן להחליף את אגוזי הפקאן במיקס של אגוזים באותו משקל (שקדים, קשיו,אגוזי לוז ועוד).
ניתן להוסיף גרידה מחצי תפוז לבצק הפריך.
טיפ:
חשוב לבשל את המלית עוד כדקה לאחר הרתיחה על מנת שתתייצב ובגמר האפייה תישאר יציבה כך שיהיה נוח לחתוך לקוביות.