אופן הכנת הקלתית:
במעבד מזון מערבבים חמאה קרה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הסוכר ומערבבים קצר. מוסיפים את החלמון והביצה ומעבדים עד קבלת כדור בצק.
מרדדים את הבצק למלבן בעובי של עד 1/2 ס"מ ובגודל 13X 35 ס"מ, מרפדים בבצק את תחתית ודפנות התבנית ומעבירים מערוך על גבי שולי התבנית כדי להסיר את העודפים. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
מחממים תנור ל- 170 מעלות, אופים כ- 15 דקות עד להזהבה קלה.
הכנת הקרם קפה והשוקולד חלב:
משרים את הג'לטין במים מתחילת הכנת הקרם, ולבסוף מוסיפים לתערובת החמה:
מביאים לרתיחה את החלב, שמנת, פולי קפה וקפה נמס.
מסננים היישר לקערת השוקולד חלב, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מצננים כ-30 דק' ומוזגים היישר לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 3 שעות להתייצבות.
הכנת קרם הגבינה:
מערבלים את כל החומרים בעזרת "וו גיטרה" רק עד לקבלת קרם אחיד.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים עיגולים על גבי הקרם קפה, מקשטים במעט אבקת קקאו.
ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
טיפים
ניתן לגרד גל גבי פומפייה/ מיקרופליין מטבע שוקולד חלב היישר על העיגולים המזולפים של הקרם גבינת מסקרפונה.